A kiborító mértékegységek után folytassuk a sort nem kevésbé vad dolgokkal, jöjjön az amerikai új-hullámos saláták egyik becses képviselője. A konzervatív, sőt unalmas Spenót saláta név meglehetősen kortárs művész belsőt takar. Nem vagyok Jamie Oliver, a saláta készítést bemutató, lelkesítő konyhaevangélium ma elmarad, de a mellékelt recept alapján a dolog nem tűnik bonyolultnak, szerintem bárkinek menni fog, aki rászánja magát egy kis kotyvasztásra. Az unciák és poharak rengetegében egy korábbi bejegyzés segít eligazodni :)
8 uncia friss spenót
1/2 pohár feta sajt, vagy kecskesajt
1/4 pici vöröshagyma, vékonyra szeletelve
1/2 pohár aszalt vörösáfonya
2 evőkanál szeletelt mandula
Jó étvágyat; vagy esetleg, ha az amerikai salátánkat amerikai köszöntéssel kívánjuk felszolgálni, akkor egy fogvillantós műmosoly keretében nyugodtan mondjuk, hogy "Enjoy your food!" azaz "Élvezd az ennivalódat!". A világ első nyelve ennyire képes az evés előtti "barátságos" jókívánságokat illetően...
1 megjegyzés:
Nos, annyit tennek hozza, hogy a spenotrol Popeye ota tudjuk, h az emberiseg nelkulozhetetlen tapanyaga. Kicsit taplalobb elkeszitesi modja, ha az ember egy kis tejszinen megrottyantja ( az a mennyisegu spenot, ami nyersen csak 4 adagban fer be a labosba, masodpercek tortresze alatt zsugorodik kb 3 evokanalnyiva...naes ehhez szepen hozzakeverunk egy adag ( ez a mennyiseg abszolut tetszes szerint ertelmezheto) fustolt lazacot, majd az egeszet rakanalazzuk egy kis parolt vagy sosvizben fott zoldbabra.Es utana enjoyoljuk a foodunkat.
katka
Megjegyzés küldése